Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Καλύτερο γκολ της χρονιάς του Θανάση Καραγκούνη- ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το γκολ του Θανάση Καραγκούνη κόντρα στον Ηρακλή για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ψηφίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς. Ο επιθετικός του Ατρομήτου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο αλλά και τους συμπαίκτες του, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός, λέγοντας πως: «Τι άλλο λοιπόν μπορώ να ζητήσω από μια σεζόν;».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Θανάσης Καραγκούνης:

«Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να περιγράψω με λόγια τη χαρά που ένιωθα και ένα «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όσους με ψήφισαν και πιστεύω ότι η προσπάθειά τους είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που έκανα για να πετύχω το γκολ. Πιστεύω ότι ο κόσμος ψήφισε την ομαδική προσπάθεια γιατί κάναμε εκατό μέτρα με λίγες πάσες ενώ τα άλλα υποψήφια γκολ ήταν περισσότερο ατομικά αλλά εξίσου όμορφα. Παράλληλα το δικό μου γκολ δείχνει τι ποδόσφαιρο παίζει η ομάδα μας.
Η φετινή χρονιά ήταν πολύ όμορφη για μένα. Είχα την πρώτη μου επαφή με τη Σούπερ Λίγκα, έκανα τις πρώτες μου συμμετοχές, πέτυχα το πρώτο μου γκολ που αναδείχθηκε αρχικά το καλύτερο της 26ης αγωνιστικής κι εν συνεχεία το καλύτερο της χρονιάς.

Τι άλλο λοιπόν μπορώ να ζητήσω από μια σεζόν; Μέσα στη χρονιά μου δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθώ σε ένα υγιές σωματείο όπως είναι ο Ατρόμητος που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο με την πραγματική του διάσταση. Με πολύ αξιόλογους ποδοσφαιριστές, με μια διοίκηση κι ένα τεχνικό επιτελείο που προάγουν την ομαδική δουλειά και μας βοηθούν. Και φυσικά με ένα κόσμο και τους fentagin που βρίσκονται πάντα δίπλα στον σύλλογο. Επειδή δεν θέλω να γίνω κουραστικός θα φροντίσω να απασχολώ τον κόσμο όχι με λόγια αλλά με την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο. Θέλω λοιπόν από τη δική μου μεριά να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, να φανώ πολύ έτοιμος του χρόνου και όσες ευκαιρίες πάρω θα προσπαθήσω να τις αξιοποιήσω στο έπακρο ώστε να θέσω ακόμα πιο υψηλούς στόχους και να προσπαθήσω να τους φθάσω»


Τα βραβεία

Έντονο… Παναθηναϊκό χρώμα είχε η βράβευση των καλύτερων του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας της σεζόν 2009-10 που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Τζιμπρίλ Σισέ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης, ο Νίκος Νιόπλιας: καλύτερος προπονητής, ενώ έξι παίκτες των "πράσινων" συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη 18άδα. Πρόκειται για τους: Τζόρβα, Βύντρα, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνη και τον Σισέ.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού οι Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος βρέθηκαν στην καλύτερη 18άδα.

Από τον ΠΑΟΚ οι Βιεϊρίνια, Βλάνταν Ίβιτς και Πάμπλο Γκαρσία, ενώ ο Φερνάντο Σάντος ακολούθησε σε ψήφους τον Νίκο Νιόπλια στη ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή.

Μοναδικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην καλύτερη 18άδα ήταν ο Νάτσο Σκόκο. Έναν παίκτη είχαν οι: Πανιώνιος, Λάρισα, Καβάλα και Άρης με τους Τζαβέλλα, Μετίν, Ντουγκλάο και Ναφτί, αντίστοιχα.

Η καλύτερη 18άδα: Νικοπολίδης, Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Ντουγκλάο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ναφτί, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πάμπλο Γκαρσία, Νίνης, Βλάνταν Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Μετίν, Σκόκο, Σισέ

Καλύτερος προπονητής: Νίκος Νιόπλιας (Άλλοι υποψήφιοι: Φερνάντο Σάντος, Έκτορ Ραούλ Κούπερ)

Καλύτερη απόκρουση:Αυτή του Γιάννη Αραμπατζή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (1-1)

Καλύτερη ασίστ: Αυτή του Κρίστιαν Νέμεθ στον Ισμαέλ Μπλάνκο στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Καλύτερη Δήλωση:
Τάσος Πάντος: (για το γκολ που έχασε στο ματς με τον Παναθηναϊκό)
«Το Καραϊσκάκη είναι ένα νέο γήπεδο. Αν το είχα βάλει, θα γκρεμιζόταν και θα ήταν κρίμα»

Fair-Play:Η αντίδραση του Σηφάκη στο παιχνίδι του Άρη με τον Ηρακλή, όταν προκλήθηκε από οπαδό της αντίπαλης ομάδας.

Καλύτερο Γκολ: Θ. Καραγκούνης: Ατρόμητος-Ηρακλής
Υποψήφια: Τοροσίδης: ( ΑΕΚ-ΟΣΦΠ), Γιάντσης: (Λάρισα-Ηρακλής), Σκόκο: (ΑΕΚ-Πανιώνιος), Κατσουράνης: (ΠΑΟ-Λάρισα)

Πολυτιμότερος Παίκτης της Σεζόν: Τζιμπρίλ Σισέ
Άλλοι υποψήφιοι: Βλάνταν Ίβιτς, Τουμέρ Μετίν, Νάτσο Σκόκο, Βασίλης Τοροσίδης

Δηλώσεις:


Αντώνης Νικοπολίδης: (Σαν πρόεδρος του ΠΣΑΠ ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε για το πρόβληματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παίκτες)
"Πιστεύουμε και περιμένουμε η Σούπερ Λιγκα να μας καλέσει σαν σύνδεσμο γιατί οι προτάσεις δεν είναι αυτές που αρμόζουν στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. ο Έλληνας ποδοσφαιριστές έχει αποδείξει ότι μπορεί, μέσω της Εθνικής αλλά και των ομάδων του. Και μπορούμε να το αποδείξουμε ξανά και ξανά με στήριξη"

Ντουγκλάο: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Καβάλας για την ευκαιρία που μου έδωσε μετά από μια δύσκολη σεζόν που είχα στη Γαλλία. Ευχαριστώ και τους οπαδούς μας γιατί με βοήθησαν. Πιστεύω ότι η καλή πορεία της ομάδας οφείλεται στο γεγονός ότι ήμασταν όλοι ενωμένοι».

Γιώργος Τζαβέλλας:(για τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του): «Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι η ξεκούραση μήπως και καταφέρω να πάω στου Μουντιάλ. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο στους συμπαίκτες μου και στην οικογένειά μου»

Ζιλμπέρτο Σίλβα:
"Είναι κάτι πολύ για εμένα και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ευχαριαστώ τον ΠΑΟ που μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο μετά από μία δύσκολη σεζόν που είχα με την Άρσεναλ. Θέλω να μοιραστώ τη χαρά με τη σύζυγό μου, τα παιδιά μου, τους συμπαίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τους φιλάθλους μας".

Βιεϊρίνια:
Να ευχαριστήσω τον προπονητή μου γιατί με βοήθησε να ξαναβρώ την χαμένη μου ατυπεποίθηση. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους μας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ".

Νάτσο Σκόκο:
«Η απόδοσή μου δεν εξαρτάται από το τι σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι. Σίγουρα με πλήγωσε η αντίδρασή τους. Θα τα δώσουμε όλα στα πλέι-οφ»

Τζιμπρίλ Σισέ:
"Ήταν μεγάλη προκληση να έρθω. Ο ΠΑΟ ήθελε το πρωτάθληκα και το κύπελλο. Το πετύχαμε. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου"

Νίκος Νιόπλιας: (Καλύτερος προπονητής)
«Όσο κι αν είναι προσωπικός ο τίτλος αυτός για να τα καταφέρω πρέπει να είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ και να έχω πολύ καλούς παίκτες. Όσο για την 18άδα θα μπορούσε άνετα να πάρει το πρωτάθλημα».

Τζιμπρίλ Σισέ: (Για τον τίτλο του MVP)
"Μου αρέσει να κρατώ τις υποσχέσεις μου. Είχα υποσχεθεί Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το πετύχαμε. Είπα πως θα πετύχαινα 25- 30 γκολ. Αλλά πέτυχα 29. Μου λείπει ένα. Ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς καλούς συμπαίκτες αλλά και προπονητή δεν καταφέρνεις τίποτα. Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες παίκτες και θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν πολλοί και καλοί"



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΚΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου