Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μιχάλης Κασάπης: "Πετυχημένη η πορεία του Φωκικού"

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ

Ο Μιχάλης Κασάπης μίλησε για την «χαώδη», όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στην ΑΕΚ και τόνισε πως έτσι όπως είναι η ομάδα και να βγει στο Europa League θα είναι επιτυχία


Συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» παραχώρησε ο Μιχάλης Κασάπης. Τεχνικός πλέον στον Φωκικό ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει και για την Ένωση.

Πετυχημένη η σεζόν για τον Φωκικό, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πορεία του αυτές τις 25 αγωνιστικές;

«Μέχρι στιγμής είναι πολύ πετυχημένη. Και με βάση τα δικά μου κριτήρια και από αυτά που λένε οι άνθρωποι της ομάδας. Το πρωτάθλημα έχει 9 αγωνιστικές ακόμα. Εχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι στο τέλος θα έχουμε κάνει μία από τις πετυχημένες σεζόν του συλλόγου».

Για τον Μιχάλη Κασάπη;

«Για μένα που είναι το ξεκίνημα στην προπονητική και θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Οπως λένε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και νομίζω ότι τα πρώτα βήματα είναι σταθερά. Πάντως, η πορεία μου συνδέεται με αυτή της ομάδας και της ομάδας με τη δική μου. Πρόκειται για δύο αλληλένδετα πράγματα».

Πόσο δύσκολο είναι μια ομάδα της επαρχίας, χωρίς κάποιο ισχυρό οικονομικό παράγοντα από πίσω της, να σταθεί με αξιοπρέπεια στη Γ’ Εθνική;

«Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο και μια πόλη 10.000 κατοίκων να διατηρήσει μια ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Χρειάζεται στήριξη, θέληση, ζωντάνια και κάψα για το ποδόσφαιρο από τους παράγοντες. Το ευχάριστο για τη δική μας ομάδα είναι ότι κόσμος αγαπάει την ομάδα και στέκεται στο πλευρό της».

Εχεις βρεθεί ως συνεργάτης του Βούκοτιτς στον πάγκο του Λεβαδειακού και τώρα προπονητής στον Φωκικό. Ποιο θεωρείς μεγαλύτερο «σχολείο»;

«Θέλω να πιστεύω ότι και οι δύο περιπτώσεις είναι κάτι το διαφορετικό. Στη μία είσαι βοηθός ενός καταξιωμένου προπονητή, από την άλλη, όταν θες να ξεκινήσεις, πρέπει να αναλάβεις μόνος σου μια ομάδα. Πάντως, το δεύτερο είναι πιο δύσκολο και θα πρέπει να έχεις ένα καλό τιμ ώστε να πετύχεις. Η πείρα σε κάνει καλύτερο».

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις ανάμεσα σε προπονητής ομάδας Β’- Γ’ Εθνικής ή συνεργάτης σε σύλλογο της Super League;

«Θα προτιμούσα το πρώτο. Εχω αποφασίσει να κάνω καριέρα προπονητή. Πάντα σκαλοπάτι σκαλοπάτι, με αργά βήματα και σταθερά. Οταν θα νιώσω έτοιμος, θα κάνω και το βήμα παραπάνω».

Πριν από λίγο καιρό δέχτηκες πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας σου από τον πρόεδρο της ομάδας. Εχεις αποφασίσει τι θα κάνεις στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου;

«Είναι κάτι που δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Πρέπει πρώτα να σώσουμε την ομάδα και μετά θα τα δούμε όλα. Προτεραιότητα έχει η ομάδα μου. Δεν θα πούλαγα ποτέ τους ανθρώπους του Φωκικού που με εμπιστεύτηκαν πέρυσι το καλοκαίρι».


Πέρα από την ΑΕΚ, έχεις συνδέσει το όνομά σου με τον Λεβαδειακό. Θα καταφέρει να σωθεί;

«Ο Λεβαδειακός έχει το καλύτερο υλικό των τελευταίων ετών και αγωνιστικά δεν αξίζει να πέσει. Νομίζω πάντως ότι είναι στο χέρι του να διατηρηθεί στην κατηγορία. Πολλά θα κριθούν στο κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη, όπου πρέπει πάση θυσία να κερδίσει».

Τι έφταιξε και ο Λεβαδειακός δεν είχε την ίδια σταθερή πορεία σε σχέση με πέρσι;

«Θεωρώ ότι στον Λεβαδειακό φαντάζονταν την ίδια αν όχι καλύτερη πορεία με πέρσι, που θα στηρίζεται στην έδρα του. Αυτό δεν συνέβη. Ενας άλλος λόγος ήταν οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως η αποχώρηση του Καψή. Δεν καλύφθηκε το κενό του. Τον Γενάρη που έγιναν καλές μεταγραφές η ομάδα έδειξε καλύτερο πρόσωπο και ελπίζω ότι θα πετύχει το στόχο της, που είναι η παραμονή».


Ενα σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ, διοικητικά και αγωνιστικά;

«Χάος με μία λέξη. Αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ υπάρχει χάος. Τρελαίνομαι να ακούω ότι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ πάνε για πρωτάθλημα και εμείς να ασχολούμαστε με τη διοίκηση. Η ομάδα μπήκε πριν από μερικά χρόνια στο άρθρο 44 και τώρα βρέθηκε και πάλι χρεωμένη αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Σημαίνει ότι κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά. Αν κάποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν ΑΕΚ να την αφήσουν στο λαό της. Είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια. Δεν έχω κρύψει ποτέ την αγάπη μου για την ΑΕΚ και πιστεύω ότι μόνο αν συνυπάρξουν οι Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς μπορεί να γίνει ξανά μεγάλη η ΑΕΚ. Ελπίζω να συμβεί σύντομα για το καλό της ομάδας».

Αν δεν υπήρχε ο Μπάγεβιτς, θεωρείς ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα;

«Εχω ζήσει και εγώ δύσκολες καταστάσεις τα χρόνια που ήμουν ποδοσφαιριστής. Είχαμε μείνει κάποια στιγμή και οχτώ μήνες απλήρωτοι. Τότε ο μοναδικός άνθρωπος που μας κράταγε ήταν ο Μπάγεβιτς. Αν δεν ήταν ο Ντούσκο η ΑΕΚ δεν θα βρισκόταν ούτε σε αυτή την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Αλλωστε δεν νομίζω ότι θα υπήρχε κάποιος άλλος αξιόλογος προπονητής που έπαιρνε το ρίσκο να αναλάβει την ομάδα με όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή».

Βλέπεις ότι μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ;

«Τα πλέι οφ είναι μια ξεχωριστή διαδικασία. Σίγουρα από τη στιγμή που θα της δοθεί η ευκαιρία, θα πρέπει να το διεκδικήσει, καθώς μόνο αυτός ο στόχος της έχει μείνει. Αν και κακά τα ψέματα γι' αυτήν την ΑΕΚ και να βγει στο Γιουρόπα Λιγκ επιτυχία θα είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου