Γίνε φαβορί και σπρώξε την τύχη σου παίζοντας το καλύτερο καζίνο μόνο στην William Hill!

Πολυβόλο!!!! 0-4 ο Φωκικός μέσα στη Θέρμη (upd)


Mε γκολ του Σπυριδάκη στο 5' προηγήθηκε με 0-1 ο Φωκικός κόντρα στην Θέρμη για την 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος μετά από σέντρα του Σερπάνου.

Στο 39' και ενώ ο Φωκικός δεν συνάντησε καμία αντίσταση από έναν Θερμαικό που απλώς... δεν μπορουσε να αντιδράσει, ο Τζέκος διαμόρφωσε το 0-2.

Με το β' ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με έναν Φωκικό να πραγματοποιεί... προπόνηση μέσα στην έδρα της Θέρμης, έτσι ο Γέλοβατς χάρισε στην ομάδα του το 0-3 στο 59'.

Το τελικό 0-4 έκανε ο Σπυριδάκης γράφοντας το 2ο προσωπικό του γκολ στον αγώνα στο 62' σφραγίζοντας μια νίκη και κερδίζοντας 3 αδιαφιλονίκητους βαθμούς για την ομάδα μας.

Απόντες για τον Φωκικό οι Σκαρίμπας, Μακρής και Ζαμπλόν.


Στον 2ο όμιλο η Αναγέννηση Επανομής νίκησε εύκολα τη Νίκη Βόλου με 3-0, δίνοντας την ευκαιρία στον Εορδαϊκό να παραμείνει μόνος δεύτερος στη βαθμολογία. Νίκη και για την Αναγέννηση Γιαννιτσών, 3-1 τον ΠΑΟΝΕ, τον οποίο «βύθισε» ακόμα περισσότερο.

TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΣΕΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ

Παίζοντας απλά και χωρίς ιδιαίτερο άγχος ο Φωκικός επικράτησε εκτός έδρας του Θερμαϊκού Θέρμης με το επιβλητικό 4-0.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Σπυριδάκη, ενώ στο 39' ο Τζέκου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Γέλοβατς.

Ο φρενήρης ρυθμός του Φωκικού διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γέλοβατς να πετυχαίνει το 3-0 στο 58' με ψύχραιμο πλασέ έπειτα από σέντρα του Σερπάνου, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Σπυριδάκης στο 78' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα που σημείωσε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Σκέντζο. Από την άλλη πλευρά ο Θερμαϊκός, που θα πρέπει να αλλάξει πολλά αν θέλει κάποια στιγμή να πιάσει υψηλά στάνταρτ απόδοσης, απείλησε μόνο μια φορά και αυτή στο 20' με απευθείας χτύπημα φάουλ του Καζαντζίδη, το οποίο εξουδετέρωσε ο Καντιμοίρης. Στο 42' οι άνθρωποι των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Κουτσουρέ, όμως δευτερόλεπτα πριν ο μέσος του Θερμαϊκού υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.


Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Καντιμοίρης Θωμόπουλος(73’ Κωστακιώτης,
Ζυγογιάννης Δημητρίου, Σπυριδάκης Δήμας Βαβάτσικος Φονσέκα, Γέλοβατς(76’ Στεργίου), Τζέκος(60’ Νικολάου), Σερπάνος.


2ος Όμιλος

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ 1-0

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 6-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 3-0

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΦΩΚΙΚΟΣ 0-4

ΚΟΖΑΝΗ-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 0-1

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ 1-0

ΠΑΟΝΕ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-3



Read More

Χωρίς τον αρχηγό στον Θερμαικό



Χωρίς τον αρχηγό του, Νεκτάριο Σκαρίμπα, θα αγωνιστεί ο Φωκικός την Κυριακή, κόντρα στον Θερμαικό για 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, εξαιτίας καρτών. Ωστόσο στην ομάδα επιστρέφει ο τιμωρημένος Φονσέκα, από τον οποίο όλοι για τις αγωνιστικές που απομένουν περιμένουν πολλά περισσότερα.

Ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Φωκικός θα πρέπει να στερηθεί των υπηρεσιών του Μακρή, ο οποίος αποκτήθηκε στην τελευταία μεταγραφική περίοδο από τον Φωκικό... λόγω καλέσματος της μαμάς πατρίδας. Έτσι ο νεαρός θα χρειαστεί να αποχωρηστεί την φανέλα της ομάδας και να ντυθεί στα χακί.

Ελπίδα όλων είναι να ξεπεράσει... την γκαντεμιά της η ομάδα και στη Θέρμα να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση όπως με τον ΠΑΟΝΕ και πάρει στο τέλος αυτό που πραγματικά αξίζει.

Ενώ ευχή όλων είναι να συναντήσουμε μια δίκαιη διαιτησία, ώστε η ομάδα μας να παίξει χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και έχει ένα καθαρό αποτέλεσμα.
Read More

Από Τρίκαλα ο διαιτητής με Επανομή


Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοινώνονται οι Διαιτητές, Βοηθοί Διαιτητές και Παρατηρητές Διαιτησίας που ορίστηκαν στους αγώνες της 3/3/2010 του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα ΦΩΚΙΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ορίστηκαν:

Διαιτητής: Ευ. Γρατσάνης (Τρικάλων)
Α΄ βοηθός: Γ. Λουκέρης (Κεφαλληνίας)
Β΄ βοηθός: Ανδ. Νιώτη (Τρικάλων)
4ος διαιτητής: Ευ. Σκουλας (Θεσσαλίας)
Read More

"Σκασμένοι" από την άδικη ήττα όλοι στην ΄Αμφισσα


Σκασμένοι όλοι στην Άμφισσα από την άδικη ήττα από τον Πυρσό Γρεβενών την Κυριακή, καθώς ο Φωκικός είχε να χάσει 1 χρόνο στην έδρα του, από την Δόξα Δράμας (1-2).

Όλοι τα έχουν «βάλει» με την κακοτυχία της ομάδας, καθόσον ειδικά στο β’ ημίχρονο ο Φωκικός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πίεσε τον αντίπαλο, αλλά δεν ήρθε το πολυπόθητο γκολ.

Μάλιστα είχε 3 δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, ενώ σε μια αντεπίθεση κατάφερε ο Πυρσός να κάνει το τελικό 0-1.Κακή άλλωστε χαρακτηρίζεται από όλους και η διαιτησια του κ. Στ. Ιωσηφίδη από την Αθήνα.
Read More

Από Κοζάνη ο διαιτητής με Θερμαικό


Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές, βοηθούς, 4ους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που ορίστηκαν στους αγώνες της 24ης αγωνιστικής
του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.

Διαιτητής του ματς Θερμαικός-Φωκικός ορίστηκε ο κ. Π. Κοεμτζίδης (Κοζάνης)
Α' Βοηθός: Α. Μιχαλογλου (Πέλλας)
Β' Βοηθός: Ν. Ρουντος (Πέλλας)
4ος Διαιτητής: Κ. Πανιτσίδης (Κοζάνης)
Read More

Φωτογραφικό υλικό από το Φωκικός-Πυρσός Γρεβενών

Στιγμιότυπα από το Κυριακάτικο μάτς ανάμεσα στον Φωκικό και τον Πυρσό Γρεβενών. Έναν αγώνα που η ομάδα μας άξιζε να κερδίσει, ωστόσο έτσι είναι η μπάλα, απρόβλεπτη και καμιά φορά άδικη...

Oι συνθέσεις:

Φωκικός: Καντιμοίρης, Ζυγογιάννης (56΄Βαμβάτσικος), Κουρελής (88΄Κωστακιώτης), Σπυριδάκης, Δήμας, Σκαρίμπας(76΄Τερζής), Θωμόπουλος, Δημητρίου, Γέλοβατς, Τζέκος, Σερπάνος.

Πυρσός Γρεβενών: Σουμουλίδης, Αλεξανδρής, Ναιντός, Κουρδάκης, Κάλφας, Χατζής, Δουλκερίδης (57΄Μπανούσης), Γκαρόζης (83΄Γκέτσιος), Γεωργίου (88΄Χατζηβασιλιάδης), Τζιώρας, Βελώνης






























Read More

(Π)όσα παίρνει ο άνεμος.... (Φωκικός-Πυρσός Γρεβενών 0-1)

Με πρωταγωνιστή τον δυνατό άνεμο που φυσούσε μέσα στην Άμφισσα, ο οποίος δεν άφησε τους παίχτες του Φωκικού να εκμεταλλευτούν τις 5 κλασσικές ευκαιρείες για να ανοίξει το σκορ εξελίχθηκε το μάτς ανάμεσα στον Φωκικό και τον Πυρσό Γρεβενών.

Ένα σερί έσπασε, στην προκειμένη το αήττητο του Φωκικού μέσα στην έδρα του το οποίο, δικαιωματικά διατηρούσε όλη τη χρονιά αφού η τελευταία φορά που έχασε η ομάδα μας, μέσα στο δημοτικό στάδιο της Άμφισσας ήταν πέρσυ με την Δόξα Δράμας, η οποία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Β' Εθνική.

Μεγάλη απογοήτευση από το αποτέλεσμα στις τάξεις της ομάδας, κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει πώς, μετά από τόσες ευκαιρείες του Φωκικού, ο Πυρσός κατάφερε... κατά λάθος και με μισή ευκαιρεία να διαμορφώσει το 0-1 με τον Γεωργίου στο 73'. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι σάστισαν... δεν κατάφεραν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να προβούν σε σπασμωδικές κινήσεις και να χάσουν ένα μάτς στο οποίο τελικά πικράτησε ο νόμος του ποδοσφαίρου.

Πολύ καλός για τον Φωκικό για ακόμα μια φορά ο Θανάσης Σερπάνος, ο οποίος ωστόσο βρήκε... τον άνεμο απέναντί του και δεν κατάφερε να βρεί τα δίχτυα αφού τη μπάλα σήκωνε ο δυνατός αέρας και την έστελνε όπου εκείνος επιθυμούσε.

Την υπεροχή του Φωκικού παραδέχτηκε στην συνέντευξη τύπου και ο προπονητής του Πυρσού Άνδρ. Παντζιαρας, ο οποίος ανέφερε πως " Ο Φωκικός ήταν άτυχος, καθώς δεν μπόρεσε να πάρει το μάτς μετά από 4-5 κλασσικές ευκαιρείες, η ομάδα μου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρεία που της δόθηκε και έκανε το 0-1. Ο Φωκικός αδικείται από την μέχρι τώρα βαθμολογική του θέση, είναι μια πολύ καλή ομάδα".

Μεγάλη η απογοήτευση του προπονητή του Φωκικού Μ. Κασάπη, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια του στους παίχτες, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω, όπως τόνισε " σε αυτά τα παιχνίδια τα λόγια είναι περιττά, είμασταν άτυχοι, ξέραμε ότι ο Πυρσός είναι μια σκληρή ομάδα, από εδώ και πέρα πάμε παρακάτω, όπου μπορούμε να φτάσουμε".

Ενώ σε ερώτηση για το αν είναι διατεθιμένος μετα και από την ανοιχτή πρόσκληση του Παπαδημητρίου για ανανέωση συμβολαίου, να μείνει στον Φωκικό ακόμα μια χρονιά, ο ίδιος απάντησε πως " έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, θα τα συζητήσουμε όλα με τη διοίκηση όταν έρθει η ώρα".

Από τα σημεία που μας έκαναν πολύ άσχημη εντύπωση είναι η αντίδραση των παιχτών του Πυρσού μετά το 0-1. Έκαναν καθυστερήσεις, οι οποίες έβγαζαν μάτι, έπεφταν κάτω με το παραμικρό και δεν είδαμε ποδόσφαιρο για σχεδόν ένα τέταρτο παρά μόνο παίχτες να βουτάνε στο γρασίδι. Τέτοιες συμπεριφορές και δεν αρμόζουν σε μεγάλες ομάδες και δεν έχουμε ξαναδεί μέσα στην Άμφισσα από άλλο σωματείο. Κρίμα!


Aποτελέσματα

Μακεδονικός-Αναγέννηση Επανωμής 1-1
Εορδαϊκός-Τρίκαλα 0-0
Βισαλτιακός-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-1
Δόξα Κρανούλας-Βέροια 1-2
Νίκη Βόλου-Θερμαϊκός 0-2
Φωκικός-Πυρσός Γρεβενών 0-1
Αναγέννηση Σερρών-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1
Καστοριά-ΠΑΟ Νέων Επιβατών δεν θα διεξαχθεί
Ρεπό: Κοζάνη









Read More

Με τον αέρα της έδρας....!!


Τον Πυρσό Γρεβενών υποδέχετι την Κυριακή ο Φωκικός, για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος στο Δημ.Στάδιο Άμφισσας στις 15:00.

Απών από το ματς θα είναι ο Ζ. Ζαμπλόν καθώς όπως μάθατε αποκλειστικά από το fokikos.gr ο παίχτης βρίσκεται στην Αγγλία μετά το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε και νεότερα αναμένονται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα για το μέλλον του παίχτη στην ομάδα.

Ζητούμενο είναι να δούμε καλό ποδόσφαιρο από τον Φωκικό, ο οποίος προέρχεται από μια νίκη με τον ΠΑΟΝΕ όπου πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Από εδώ και πέρα στόχος είναι να μην χαθεί κανένα παιχνίδι μέσα στην Άμφισσα και αυτό ακριβώς θα κληθούν οι παίχτες να κάνουν αύριο, να εκμεταλλευτούν την υπεροχή της έδρας τους.

Όλοι αύριο πρέπει να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα μας. Η σωτηρία έχει επιτευχθεί, τώρα όλοι ζητούν το κάτι παραπάνω. Κάθε ματς είναι δύσκολο από εδώ και πέρα, ο κόσμος είναι η δύναμη του Φωκικού.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο κ. Στ. Ιωσηφίδης (Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Τ. Σταματης (Πειραιώς)
Β’ Βοηθός: Γ. Δανέζης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Σπ. Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)

23η Αγωνιστική

Βισαλτιακος-Εθνικος Φιλιπ.
Μακεδονικος-Αναγεννηση Επαν.
Δοξα Κρανουλας-Βεροια
Νικη Βολου-Θερμαϊκος
Φωκικος-Πυρσος Γρεβενων
Εορδαϊκος 2007-Τρικαλα
Καστορια-ΠΑΟΝΕ
Οδυσσεας Αν. Σερ.-Αναγεννηση Γιαν.
Ρεπό -Κοζανη
Read More

Ξαφνική αδιαθεσία ο Ζαμπλόν, αναχώρησε για εξετάσεις στην Αγγλία


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:
Ξαφνική αδιαθεσία και ζάλη αισθάνθηκε ο Ζακ Ζαμπλόν κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της ομάδας, ξάπλωσε μόνος του στο γρασίδι και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας. Εκεί έγιναν οι απαραίτητες, αιματολογικές εξετάσεις καθώς και καρδιογράφημα.

Ωστόσο, οι γιατροί συνέστησαν περεταίρω παρακολούθηση ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της ξαφνικής αδιαθεσίας. Ο ίδιος σε συνεννόηση με τη διοίκηση, έκριναν αυτή η περεταίρω παρακολούθηση να γίνει στην Αγγλία, σε δικούς του γιατρούς με καλύτερα τεχνικά μέσα.

Έτσι ο παίχτης αναχώρησε σήμερα στις 5 για την Μεγάλη Βρετανία και ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του, θα εξεταστεί και η πιθανή επιστροφή του η μη, στην ομάδα.

Η διοίκηση εύχεται στον Ζ. Ζαμπλόν ταχεία ανάρρωση και γρήγορα δυνατός κοντά μας.
Read More

Παπαδημητρίου: «Πρόταση ανανέωσης στον Κασάπη πριν λήξει η σεζόν»


Πολύ ευχαριστημένος από το έργο του Μ. Κασάπη στην ομάδα δήλωσε πως είναι ο Πρόεδρος του Φωκικού κ. Σ. Παπαδημητρίου. Με αποκλειστικές δηλώσεις του, στο fokikos.gr, ανέφερε: “Οι παίχτες αφομοιώνουν το σύστημα και την τεχνική του Κασάπη σιγά-σιγά, ο οποίος έχει δώσει άλλο πρόσωπο και προφίλ στην ομάδα. Οι δε, αντίπαλοι τον σέβονται και τον φοβούνται, δεν το κρύβω ότι αν συνεχίσω στην ομάδα θα κάνω πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, πριν λήξει η φετινή σεζόν. Όλη η διοίκηση είναι πολύ ευχαριστημένη από τον χαρακτήρα και το έργο που έχει επιτελέσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι. η φετινή περίοδος είναι πολύ καλύτερη ακόμα και από την περσινή που θεωρήθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη.

Πρόσθεσε επίσης: «Έχουμε ρίξει ένα μεγάλο βάρος τα 3 χρονιά πρωταθλητισμού στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών και την επιλογή των προπονητών. Νομίζω ότι και οι 3 προπονητές που χρησιμοποιήσαμε στη σειρά, Μάκης Βακλαϊδής, Απ. Χαραλαμπίδης και Μ. Κασάπης είναι όλοι τους επιτυχημένοι και προσέφεραν μεγάλο έργο στην ομάδα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φωκικού: «Στο παρασκήνιο δεν είμαστε τόσο καλοί αλλά είμαστε καλοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε συζήτηση που είχα μάλιστα, κατά την επιστροφή της ομάδας μέσα στο λεωφορείο, ρώτησα τον Σάσα Γελοβατς πώς είδε την ομάδα στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξε, μου είπε ότι δεν περίμενε να είναι τόσο καλός ο Φωκικός, θεώρει ότι είναι από τις πληρέστερες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως επίσης ότι τον εντυπωσίασε η τακτική του Κασάπη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Κλείνονται ο κ. Παπαδημητρίου θέλησε να τονίζει ότι: “Ότι υπόσχεται η διοίκηση, το πραγματοποιεί! Είχαμε υποσχεθεί στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας, να κάνουμε 3-4 μεταγραφές. Σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κασάπη, εντοπίσαμε τις αδυναμίες της ομάδας και πραγματοποιήσαμε τις καλύτερες δυνατές ποιοτικά μεταγραφές, ώστε να στηρίξουμε τον Φωκικό ακόμα περισσότερο. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως, τα 6 τελευταία γκολ του Φωκικού, έβαλαν παίχτες που αποκτήθηκαν την μεταγραφική περίοδο που έληξε και είχαν ως κέρδος για την ομάδα μας 10 σημαντικούς βαθμούς. (ΠΑΟΝΕ-ΦΩΚΙΚΟΣ 1-2, 3 βαθμοί με 2 γκολ του Σερπάνου, Φωκικός-Δοξα Κρανούλας 2-0, 3 βαθμοί με 2 γκολ του Τζέκου, Εορδαικός-Φωκικός 2-1 με γκολ του Μακρή και μια ισοπαλία ΦΩΚΙΚΟΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝ. ΣΕΡ 0-0, Φιλιππιάδα-Φωκικός 0-1, 1 γκολ Τζέκος 3 βαθμοί )”.
Read More

"Στο ημίχρονο σκεφτήκαμε να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε, τελικά κερδίσαμε ματς και διαιτησία"


Tην καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Φωκικός κρατούσε όπως φάνηκε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΝΕ, ενώ άριστο χαρακτηρίζεται από όλους το κοουτσάρισμα του Μιχάλη Κασάπη. Για πρώτη φορά φέτος όλα λειτούργησαν ρολόι και όλοι οι παίχτες τηρώντας τον λόγο τους, έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και σύμφωνα με τη διοίκηση αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, παίχτες και προπονητικό team για την σημαντική νίκη που εξασφαλίζει κατά 100% τη σωτηρία και είναι η αφετηρία για το κάτι καλύτερο που όλοι ελπίζουν πως στο τέλος θα έρθει.

Ο Διαιτητής κ. Σκούπρας, ήταν απαράδεκτος, καθώς ακύρωσε 2 καθαρά γκολ –όπως όλοι διαπίστωσαν από την προβολή του βίντεο του αγώνα- χωρίς κανείς να μάθει τον λόγο ακύρωσής τους. Ο εν λόγω κύριος, είναι επικίνδυνος να διαιτητεύει παιχνίδια και όπως τονίζει η διοίκηση του Φωκικού «ζητάμε την εξαίρεσή του είτε από την ΚΕΔ είτε ο ίδιος μόνος του, ώστε να μην ξανασφυρίξει αγώνα του Φωκικού.»

Όπως μας είπαν δε, άνθρωποι της ομάδας που βρέθηκαν στους Νέους Επιβάτες «θα κλείσουμε τα σπίτια μας με τέτοιες διαιτησίες. Πολύ αυστηρή αι η αποβολή του Φονσέκα στο 67’, με την πέραν του δέοντος σκληρή απόφαση για υπόδειξη κίτρινης κάρτας».

Η ΚΕΔ συνεχίζει να εκπλήσσει τον κόσμο και την διοίκηση της ομάδας μας με την αδιαφορία της και τον τρόπο που ορίζει διαιτητές. Κάποιος πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί σοβαρά με τα γενόμενα στην επιτροπή διαιτησίας.

«Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται σε αυτό το ματς, διαιτητής που στα 100 μέτρα από το γήπεδο είδαμε πινακίδα που έγραφε: Κιλκίς 44 χλμ και όταν παίζουμε στην Άμφισσα να ορίζονται όσο πιο μακρινοί διαιτητές υπάρχουν και πόσο μάλλον από ομόρους νομούς στην φιλοξενούμενη ομάδα. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τέτοια αδικία.»

"Φτάσαμε στο σημείο να συζητηθεί στα αποδυτήρια την Κυριακή, να αποσυρθεί η ομάδα στο ημίχρονο από το ματς. Τελικά πρυτάνευε η λογική και ο Φωκικός συνέχισε και κέρδισε το ματς και την … διαιτησία. Σε άλλο παιχνίδι όμως, θα πάρουμε την ομάδα και θα φύγουμε. Βλέπουμε πως όταν παίζουμε εκτός έδρας παίζουμε μεταξύ συγγενών και φιλών διαιτητή- παραγόντων και φιλάθλων και στην έδρας μας ορίζονται οι πιο μακρινοί διαιτητές".

Η σύνθεση του Φωκικού: Καντιμοίρης, Θωμόπουλος, Ζυγογιάννης, Δημητρίου,

Σπυριδάκης, Δήμας, Τζέκος, Κατέ Φονσέκα, Τζέκος, Σερπάνος, Γέλοβατς.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 67' Kατέ Φονσέκα (δεύτερη κίτρινη)
Read More

Έκλεισε στόματα ο Σερπάνος!!! ΠΑΟΝΕ-Φωκικός 1-2 (upd)


Με σκορ 1-2 κατάφερε να προηγηθεί ο Φωκικός στους Νέους Επιβάτες, καταφέρνοντας να αποσπάσει ένα πολύ σημαντικό 3 ποντο και να στείλει τους γηπεδούχους στο καναβάτσο.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Θανάσης Σερπάνος, ο οποίος πήρε το ματς πάνω του και χάρισε απλόχερα 2 γκολ υπερ της ομάδας μας.

Είχαμε εδώ και καιρόι ζητήσει 1 γκολ απο τον Σερπάνο, μας χάρισε 2 και έτσι έκλεισε όλα τα στόματα, που αμφισβήτησαν τις ικανότητές του. Φαίνεται πως ο παίχτης βρήκε τον ρυθμό του και ελπίζουμε να μας χαρίσει ξανά πολύτιμους βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φωκικός προηγήθηκε στο 6' με φάουλ που εκτέλεσε ο Σερπάνος και τρύπησε τα δίχτυα των γηπεδούχων, ενώ στο 16' η ομάδα του ΠΑΟΝΕ ισοφάρισε τα τέρματα με τον Τσουκάνη στο 16'. Στο β ημίχρονο ο Φωκικός ξανά με Σερπάνο κατάφερε να κάνει το 1-2, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρ του ΠΑΟΝΕ.

Ωστόσο, παρά τη νίκη του Φωκικού, πρέπει να αναφέρουμε πως η ομάδα αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με 10 μετά την αποβολή του Φονσέκα, ενώ ο διαιτητής κ. Σκούπρας, ακύρωσε 2 γκολ της ομάδας μας για τα οποία επιφυλασσόμαστε μόλις δούμε το βίντεο, ωστόσο υπάρχουν έντονες διμαρτυρίες. Eνώ παράγοντες του Φωκικού ανέφεραν πως αυτό που αντιμετώπισαν ήταν μια πολύ εχθρική διαιτησία.








22η αγωνιστική:

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Εορδαϊκός 3-2

Βέροια - Εθνικός Φιλιππιάδας 2-2

ΠΑΟΝΕ - Φωκικός 1-2

Πυρσός Γρεβενών - Νίκη Βόλου (κεκλεισμένων των θυρών) (Η αναμέτρηση αναβλήθηκε για αύριο λόγω της σφορδής χιονόπτωσης και εφ'όσων οι συνθήκες το επιτρέψουν)

Θερμαϊκός - Μακεδονικός 1-2

Αναγέννηση Επανομής - Βισαλτιακός 2-1

Κοζάνη - Δόξα Κρανούλας (Η αναμέτρηση αναβλήθηκε για αύριο λόγω της σφορδής χιονόπτωσης και εφ'όσων οι συνθήκες το επιτρέψουν)

Ρεπό Τρίκαλα
Read More

Με Γελοβατς στον ΠΑΟΝΕ


Στο δρόμο για τον ΠΑΟΝΕ η αποστολή του Φωκικού σήμερα, όπου αύριο στις 3 καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα η οποία όπως όλα δείχνουν θα παλέψει με όσες δυνάμεις έχει για να κρατηθει στην κατηγορία.

Aπό την άλλη ο Φωκικός, ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση ώστε να ξεπεράσει τη γκρίνια που δημιουργήθηκε μετά την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που παρουσίασε η ομάδα στο ματς με τον Οδ. Αναγέννησης . Μάλιστα μετά από υποδείξεις της διοίκησης μέσω του γενικού αρχηγού, οι παίχτες υποσχέθηκαν βελτίωση κάτι το οποίο βέβαια μένει να φανεί μέσα στο γήπεδο.

Μαζί με την αποστολή της ομάδας για πρώτη φορά και ο Σάσα Γέλοβατς, παίχτης από τον οποίο η διοίκηση περιμένει πολλά μιας και τα δείγματα από τις προπονήσεις είναι πολύ θετικά.

Διαιτητής ορίστηκε ο κ. Σκούπρας Ευστρ. από ΕΠΣ Κιλκίς. Ενώ βοηθοί οι κ. Αποστολίδης ΕΠΣ Κιλκίς και Σάββας ΕΠΣ Σερρών.4ος ο κ. Σημαιάκης ΕΠΣ Χαλκιδικής και παρατηρητής ο κ. Παπαδόπουλος ΕΠΣ Κοζάν.

22η αγωνιστική:
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Εορδαϊκός
Βέροια - Εθνικός Φιλιππιάδας
ΠΑΟΝΕ - Φωκικός
Πυρσός Γρεβενών - Νίκη Βόλου (κεκλεισμένων των θυρών)
Θερμαϊκός - Μακεδονικός
Αναγέννηση Επανομής - Βισαλτιακός
Κοζάνη - Δόξα Κρανούλας

Ρεπό Τρίκαλα
Read More

Από Κιλκίς η σφυρίχτρα του ΠΑΟΝΕ-Φωκικός


Για την 22η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στο ματς ΠΑΟΝΕ-Φωκικός που θα διεξαχθεί
14/2/2009 στο Δημοτικό στάδιο Νέων Επιβατών, διαιτητής ορίστηκε ο κ. Σκούπρας Ευστρ. από ΕΠΣ Κιλκίς. Ενώ βοηθοί ορίτηκαν οι κ. Αποστολίδης ΕΠΣ Κιλκίς και Σάββας ΕΠΣ Σερρών.

4ος ορίστηκε ο κ. Σημαιάκης ΕΠΣ Χαλκιδικής και παρατηρητής ο κ. Παπαδόπουλος ΕΠΣ Κοζάνης.
Read More

Τους έτριξαν τα δόντια, υποσχέθηκαν βελτίωση


Η απογοητευτική εμφάνιση του Φωκικού στον τελευταίο αγώνα με τον Οδυσσέα Αναγέννησης προκαλεί ανησυχία στην διοίκηση της ομάδας. Ο Φωκικός παρουσιάστηκε αγνώριστος και απογοήτευσε τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο για να απολαύσει καλό ποδόσφαιρο κυρίως μετά και τα νέα αποκτήματα. Οι παίχτες έκαναν ένα από τα χειρότερά τους φετινά παιχνίδια και αν δεν ήταν σε τόσο καλή ημέρα ο Γιώργος Καντιμοίρης, τότε ίσως έχαναν ακόμη και το βαθμό της ισοπαλίας.

Όσοι βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας την περασμένη Κυριακή μπορούσαν να καταλάβουν πως ο Μιχάλης Κασάπης μόνο ψύχραιμος δεν ήταν από την αγωνιστική εικόνα των παιχτών του.

Ως συνέπεια αυτών των γεγονότων την κατάσταση στα χέρια του πήρε ο Γενικός αρχηγός του Φωκικού, ο οποίος "έτριξε τα δόντια" στους ποδοσφιαριστές για την συνολική εικόνα που παρουσίασαν στο εντός έδρας μάτς, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς μέσα στην Άμφισσα, αλλά κυρίως για την αγωνιστική εικόνα που εμφάνισαν, απογοήτευοντας όσους πίστευαν στις δυνατότητές τους.

Από την μεριά τους οι παίχτες της ομάδας, υποσχέθηκαν πως θα βελτιωθούν από το επόμενο παιχνίδι και θα καταφέρουν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

Πολλές είναι οι απαιτήσεις της διοίκησης από τον Σέρβο Γέλοβατς, ο οποίος προπονείται κανονικά με την ομάδα, ενώ στην επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΝΕ θα συμμετέχει κανονικά στην αποστολή του Φωκικού.

ΠΣΑΠ: «Ναι στον ενιαίο όμιλο»

Τη θέση του για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αναλύει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σε επιστολή που απέστειλε στην Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄-Γ΄ Εθνικής.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Αντώνη Νικοπολίδη, αναφέρεται ότι το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών είναι κατ’ αρχήν θετικό στην πρόταση της διοργανώτριας αρχής για διεξαγωγή του εν λόγω πρωταθλήματος σε έναν ενιαίο όμιλο, με την επισήμανση όμως ότι θα πρέπει να καθιερωθούν αυστηροί όροι αδειοδότησης των ΠΑΕ/ΤΑΠ που θα συμμετέχουν.

Παράλληλα, ο ΠΣΑΠ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πιθανή μετατροπή της Γ΄ Εθνικής σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει ή να διαπραγματευτεί την επαγγελματική ιδιότητα των μελών του), ενώ προτείνει τη χρησιμοποίηση αποκλειστικά Ελλήνων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών νεαρής ηλικίας.

Τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής:

«Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί, κατά καιρούς, και αφορούν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας με τη σημερινή του μορφή, σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις συναδέλφων μας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το βιοπορισμό τους, αντιμετωπίζουν πολλές και σοβαρές δυσκολίες κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, προβληματίζουν έντονα τον ΠΣΑΠ.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι αναγκαία η διαφοροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Δεν πρέπει, ωστόσο, να αγνοηθεί ότι οι θέσεις που προβάλλονται από εσάς εμφαίνονται να προσεγγίζουν και να επιχειρούν την επίλυση του προβλήματος μάλλον μονομερώς και όχι με σκοπό την πλήρη κάλυψη των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Έχουμε την ασφαλή άποψη ότι οι ριζικές αλλαγές που ενδεχομένως πρέπει να λάβουν χώρα δεν θα προσδώσουν κανένα απολύτως ουσιαστικό όφελος, εάν προηγουμένως δεν αλλάξει η υπάρχουσα και, ομολογουμένως, όχι και τόσο υγιής ‘παραγοντική νοοτροπία’ αυτών που διοικούν τις ΠΑΕ ή τα ΤΑΠ της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, εάν δηλαδή δεν γίνει ευρέως αντιληπτό ότι η ιδιότητα του παράγοντα δεν αποσκοπεί μονομερώς σε απόκτηση διαφόρων οφελών, αλλά είναι άμεσα συνυφασμένη και με την ιδιότητα του εργοδότη που υπέχει και υποχρεώσεις έναντι αυτών που απασχολεί.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι επί των προτάσεών σας για αναμόρφωση και αναδιοργάνωση της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο ΠΣΑΠ, με την επιφύλαξη της εγκρίσεως της όποιας αποφάσεως του Δ.Σ. του από τη Γ.Σ. του, έχει καταρχήν εκδηλώσει τη συναίνεσή του, ωστόσο, έχει ρητώς δηλώσει ότι αυτή τελεί υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης όλων εκείνων των συνθηκών που θα διαμορφώσουν τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες ενός νέου αξιόπιστου και υγιούς πρωταθλήματος, με στοιχεία εργασιακής ασφάλειας και φερεγγυότητας.

Είναι σαφές ότι η υλοποίηση των ανωτέρω θα είναι δυνατή μέσω ενός αξιόπιστου και φερέγγυου συστήματος αδειοδότησης συγκεκριμένου και αριθμητικά προσυμφωνημένου και μη μεταβλητού αριθμού ομάδων ενός πλέον ομίλου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία ανάλογων εγγυοδοτικών μηχανισμών και θεσπίσεως ελάχιστων οικονομικών κριτηρίων. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί, έγκαιρα και με την έναρξη του πρωταθλήματος, η συμμετοχή αφερέγγυων και υπερήμερων ΠΑΕ ή ΤΑΠ και η διασάλευση των ίσων όρων του αγωνίζεσθαι.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σας επισημάνουμε ότι, με αφορμή την απόπειρα υλοποιήσεως του ανωτέρω εγχειρήματος, υπαναχώρηση του ΠΣΑΠ δεν νοείται επί οιασδήποτε μεταβολής του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος που διέπει τους επαγγελματίες και αμειβόμενους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, της περαιτέρω ασφαλιστικής τους καλύψεως, του τρόπου κατοχύρωσης των επιδικασθεισών αξιώσεών τους και του μηχανισμού εκτελέσεως των αποφάσεων των αρμόδιων αθλητικών επιτροπών, αλλά και της διατηρήσεως της νομικής φύσεως των ΠΑΕ ή των ΤΑΠ.

Αντιθέτως, η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος και η οικονομική υγεία των ΠΑΕ ή των ΤΑΠ θα καταστεί ευχερέστερη με την υιοθέτηση και άλλων μέτρων, όπως η αποκλειστική χρησιμοποίηση Ελλήνων επαγγελματιών -και όχι ερασιτεχνών- ποδοσφαιριστών, νεαρής ηλικίας, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, το οποίο σαφώς και θα παραμείνει επαγγελματικό. Τυχόν αντίθετη παραδοχή είναι αδιανόητη και θα αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης της -κοινωνικής και επαγγελματικής- προσωπικότητος του ατόμου, θα προσβάλλει δε ευθέως το άθλημα και θα αφαιρέσει το αναγκαίο κίνητρο και την προοπτική ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε επίπεδο εθνικών ομάδων και ομάδων μεγαλύτερων εθνικών κατηγοριών.

Είναι σαφές ότι ο ΠΣΑΠ δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί ή να απεμπολήσει τη διατήρηση της επαγγελματικής ιδιότητος των μελών του. Επίσης, ευνόητο είναι ότι, επί τυχόν τέτοιας αλλαγής, αναγκαία είναι η πρόβλεψη ενός μεταβατικού σταδίου».

Καταλήγοντας, η επιστολή αναφέρει ότι ο ΠΣΑΤ είναι δεκτικός σε διάλογο με αμοιβαίες και ισομερείς υποχωρήσεις, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Read More

Φωκικός-Οδ. Αναγέννησης 0-0 (upd)


Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στον Φωκικό και στον Οδυσσέα Αναγέννησης μέσα στο γήπεδο της Άμφισσας.
Καμια από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο και έτσι μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Για τον Φωκικό παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να διατηρεί το αήττητο μέσα στην έδρα του, εντούτοις απογοήτευσε όλον τον φίλαθλο κόσμο που παρά το τσουχτερό κρύο βρέθηκε στο γήπεδο. Μια άσχημη εμφάνιση, ένα κακό παιχνίδι με φόντο τις ελπίδες που έσβησαν.

Στον πάγκο του Φωκικού βρέθηκε ο Σάσα Γέλοβατς με πολιτικά, το νέο απόκτημα του Φωκικού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νενεκούμης, Καραγέωργος (Αργολίδας)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 1-2
ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ - ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 1-0
ΕΘΝ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΚΟΖΑΝΗ 1-0
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 0-0
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 1-0
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟΝΕ 4-0
Εορδαϊκός-Καστοριά 3-0α.α.
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. 0-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νενεκούμης, Καραγέωργος (Αργολίδας)

-Ρεπό έχει η ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών.
Read More

Φωτογραφίες και βίντεο από την κοπή πίτας των παλαιμάχων (upd)

Το Δ.Σ. των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ του ΦΩΚΙΚΟΥ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1/2 την ετήσια κοπή πίτας του.

Το μεσημέρι, διεξήχθη φιλικός ποδοασφαιρικός αγώνας στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο Άμφισσας μεταξύ Παλαιμάχων Φωκικού - Τ.Α.Π. Φωκικού (διάρκειας μιας ώρας)... ο οποίος έληξε με σκορ 5-6!

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Κοπή της πίτας και δείπνο στο κέντρο διασκέδασης «ΜΠΟΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ». Εκεί τιμήθηκαν όλοι οι διατελέσαντες πρόεροι του ΦΩΚΙΚΟΥ με παρουσία της Βουλευτή Φωκίδας, Νομαρχιακής αρχής, Δημοτικής αρχής και Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Φωκίδας. Στο τέλος ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Φωκικού η απόκτηση του Γέλοβατς.

Για το Βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση ευχαριστούμε τον Θύμιο για την πολύ καλή δουλειά:


Για το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, ευχαριστούμε το φίλο Νickhd και το Amfissapress
































Read More


View My Stats

Kazino

Παίξτε Δικτυακό Καζίνο στο Kazino 848

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΚΙΚΟΥ